Tohle bude trefa do černého. Tipy na super dárky pro muže

Tereza Houšková

12.11.2023 • 5 min čtení

Holahej, kdopak nám to klepe na dveře? Vánoce se blíží a s nimi i každoroční nestíhání, nervozita, ale hlavně to nekonečné vymýšlení, čím obdarovat své nejbližší. Naštěstí tu máte nás, abychom vám naservírovali pár tipů na dárky, které zaručeně potěší.

Tak pojďme na to! Jako první tu máme nálož dárků pro muže.

Boty: Columbia FAIRBANKS OMNI-HEAT

To jako fakt? První tip a boty? Ale v klidu, nemusíte se hned rozčilovat. Když si podrobně rozebereme, jaké tyhle boty mají výhody, tak je budete chtít taky.

Nejen, že bez bot se v zimě těžko chodí, pokud nejste vyznavač otužování první třídy a horká koupel pro vás znamená cachtání v polozamrzlém jezírku. Ale určitě není snadný úkol najít boty, které splňují funkční a designové požadavky.

Nutno říct, že tyhle boty splní vše, po čem opravdový chlap touží. Mají termoreflexní podšívku Omni-Heat = bude jim teplo. Voděodolná a prodyšná membrána je u Fairbanks samozřejmostí = nebudou mít mokré ponožky. Lehká mezipodešev Techlite zase zaručuje měkké došlapy = nebudou je bolet nohy a v neposlední řadě jsou trekovky vybavené pořádně hrubým vzorkem na podrážce, takže jim to ani nepodklouzne.

Podtrženo, sečteno, Fairbanksy jsou opravdu férový kup.

Ukázat boty Columbia Fairbanks Omni-Heat

Batoh: Puma DECK BACKPACK

Prostorný, stylový a za super cenu. Většina mužů si pořídí za život jenom pár batohů, které tahají do práce, do fitka, na dovolenou, s kámoši na pivo a na jiné akce, dokud se nerozpadnou... 

Ano, svým způsobem to je super věc, šetří tak planetu a neprohýří peníze jako ženy, které naopak potřebují kožený malý batůžek, sportovní batoh, větší batoh na celý den, shopper, malou kabelku, psaníčko a takhle bychom mohli pokračovat donekonečna.

Když se chlap bude dušovat, že mít jen jeden batoh je super věc, tak ať už stojí za to. Puma Deck Backpack se hodí na sport, procházky, výlety, do školy, je to zkrátka univerzální model, který pánové využijí na 100 %. 

Do batohu nacpete věci o objemu až 26 litrů, to znamená, že místa k využití je až až. Pro lepší představivost se do něj s klidem vejde počítač, oběd, svačina, boty, tričko, kraťasy a flaška. 

Ukázat batoh Puma Deck Backpack

Lyžařské brýle: Salomon S/VIEW ACCESS

Máte doma vášnivého sjezdaře nebo snowboardistu? Jestli jste si odpověděli ano, tak v tom případě popřemýšlejte o lyžařských brýlích, které by jim jistě udělaly pod stromečkem radost.

Brýle Salomon S/View Access mají široké zorné pole, abyste byli obeznámeni s okolní situací na sjezdovce. Je opravdu nepříjemné, když vám špatně sedí brýle a vy si nevšimnete přijíždějícího sjezdaře, který vám div nepřejede špičky lyží. To prostě nechcete.

Skla vás dokonale ochrání před silnými slunečními paprsky, odrazem světla od sněhové plochy a celkově tlumí okolní jas, takže vaše oči nebudou unavené ani po celém dni sjezdování.

A teď ta třešinka. Díky systému Airflow, který zajišťuje vyvážené proudění vzduchu, se vám už nebudou mlžit. To je pecka, ne? Pro zkušenější z vás to asi žádná novinka není, ale pro někoho to stále může být nová technologie, která se bude hodit.

Ukázat Salomon S/View Access

Mikina: O'Neill FUTURE SURF SOCIETY

No jo, měkkouš! Ale čím je člověk starší, tím víc umí ocenit hodnotu mekkoušů. Proto taková stylová mikina od O'Neill si zaslouží čestné místo ve skříni. 

Pořídit ji můžete ve třech barvách, zelené, černé a bílé. Takže kdyby byla na Vánoce velkým úspěchem, tak ji ještě (akorát v jiné barvě) máte možnost věnovat k narozeninám a svátku.

Mikča Future Surf Society je minimalistická, pohodlná a hodí se na jakékoliv volnočasové využití. Její čistý design vám zaručí využitelnost na spoustě akcí. 

Ukázat mikinu O'Neill Future Surf Society

Outdoorové jídlo: Adventure Menu – kuřecí křídla

Nacpat si pupek prvotřídním jídlem po výšlapu na nekonečný kopec je s Adventure Menu úplná brnkačka. Máte chuť na kuřecí křídla, hovězí guláš, rizoto, krémová vajíčka nebo chilli con carne? Sestavte si na vrcholku celé meníčko výběrových jídel, které vám nezabere víc než 10 minut.

Většina chlapáků se nechce "crcat" s přípravou jídla, to už by snad radši nejedli vůbec. Tohle je ideální varianta plnohodnotného oběda/večeře, kdy si pošmáknou a ještě se dobijí potřebnou energií.

Všechna jídla jsou kompletně z přírodních surovin, které projdou pod rukama zkušených kuchařů, a ti vytvoří vynikající dlabanec. Až potom se jídla sterilují nebo vakuově suší, což zajistí jejich dlouholetou trvanlivost a nízkou váhu. Ale pozor, nemusíte se bát, na chuti to není absolutně znát. :) 

Ukázat Adventure Menu

Svítilna: Petzl TIKKA

Svítilna, která rozsvítí nejedny pánské oči. Kdykoliv někam vyrážíte, tak byste měli mít s sebou čelovku jistoty. Ta vám zaručí, že i když se vaše zkratka na výletě protáhne na štreku života a budete muset jít v noci, tak na cestu uvidíte parádně. To samé platí, i když vypadne v hotelu nebo na chatě proud, vy budete připravení. 

A samozřejmě nesmíme zapomínat na aktivitu, při které ji využijete s dokonalou jistotou – stanování. Tady je kvalitní čelovka opravdu klíčová. Přece jen jít stanovým městečkem, nevidět na cestu a zakopávat o všechny kolíky je vskutku nepříjemná záležitost.

Svítilna Petzl Tikka je ideální parťák pro všechny. Dodává se se třemi bateriemi, ale funguje i na dobíjecí akumulátor, takže si můžete vybrat, jaká varianta je pro vás pohodlnější. Na výběr máte tři intenzity bílého světla a červené světlo. Nechybí ani naklápěcí destička, díky které dostanete tělo svítilny do požadovaného úhlu. Chytrou vychytávečkou jsou fosforeskující reflektor nebo funkce Lock. O těch se dočtete více v detailu produktu. 

Ukázat svítilnu Petzl Tikka

Líbil se článek?

Tereza Houšková

Mladá síla marketingového týmu Sportisima, bývalá pozemkářka a pořádná sporťačka, milovnice ručních prací